Književno popodne

nas_svet1Prošle školske godine, sa svojim učenicima četvrtog razreda organizovala sam književno popodne. Tom prilikom promovisali smo zbirku poezije učenika našeg odeljenja pod nazivom „Naš svet“.

Ova zbirka poezije nastala je na časovima dodatne nastave i želja mi je bila da pokažem da se u školi dešavaju mnoge lepe stvari. Ona nam kazuje koliko možemo ako se samo još malo potrudimo.

Zbirka se sastoji iz nekoliko celina:
– Kako se pravi pesma
– Kraljevo
– Proleće
– Mama
– Sreća
– Životinjsko carstvo
– Kišni dan.

Celine su takođe ilustrovane od strane učenika.

Tokom književnog popodneva nastupili su i učenici našeg odeljenja koji sviraju neki od instrumenata. U završnici ovog dešavanja predsednik odeljenja dodelio je diplome najboljim učenicima, koji su izabrani tajnim glasanjem na času odeljenjske zajednice.

Tokom prošle školske godine realizovali smo nekoliko uspešnih projekata, od kojih su najznačajniji izrada filma „Da rane iz škole ne bole“ i „Uskršnja prodajna izložba“.

Da stalno angažovanje učenika kroz različite interesantne projekte smanjuje stepen nasilja kod učenika, primer je moje odeljenje koje se u prvim razredima školovanja svakodnevno susretalo sa različitim problemima. Moj osećaj bespomoćnosti, pretvorio se u osećaj zadovoljstva u brojnim uspesima koje smo moji učenici i ja redovno doživljavali.

Ovaj unos je objavljen pod Primeri iz prakse. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor