Od 8 do 2

Krenuh u grad da završim dnevne poslove i između ostalog odem do Nacionalne službe za zapošljavanje, pošto propustih ovaj broj „Poslova“, koje inače redovno kupujem. Ovaj broj se nekako brzo rasprodao, valjda što se nezaposlen narod sjatio u Kraljevo da poseti Sajam zapošljavanja ne bi li tu našao svoju sreću.

NZS KraljevoNa pultu na samom ulazu lik poznat sa televizijskih ekrana (valjda iz Magnohroma ili Fabrike vagona) u najljubaznijem tonu me zapita šta mi treba. Ja rekoh da mi je potreban najnoviji broj „Poslova“, da proverim da li je izašao konkurs za koji se interesujem. Kaže da su sve brojeve raspodelili juče na sajmu, ali da će da proveri u kompjuteru. Pošto mu nije baš išlo, on mi reče da odem u kancelariju broj 8. Gospođa za prvim stolom izvadi „Poslove“ i predloži mi da ih prelistamo zajedno. Nema konkursa za koji se interesujem. Ne lezi vraže, kad ono – pogrešan broj. Nema novi broj. Kaže: „Idite u kancelariju broj 2“. Ja odoh u kancelariju broj 2, a gospodin se počudi šta ću kod njega i reče mi da se vratim u broj 8, jer se tamo vodi obrazovanje. Tako se ja opet vratih u broj 8. Gospođa iz broja 8 kaže da to ipak treba da saznam u broju 2. Gospodin koji je takođe sedeo u broju 8, valjda mu bi neprijatno, predloži da on to pogleda u računaru. Gleda, gleda i kaže nema. Gospođa iz broja 8 mi tada reče da se ipak vratim na prizemlje kod Tanje Pavlović i proverim kod nje. Beše malo previše, računam valjda mi je onaj ljubazni gospodin iz broja 8 ipak dao pravu informaciju.

Upitah se: Čemu li se nada onoliki narod koji se u četvrtak sjatio na Sajmu zapošljavanja u Kraljevu, kad se u ovoj instituciji ovako dobija informacija o konkursu, kako li se tek dobija posao njenim posredstvom?

Ovaj unos je objavljen pod Slobodna tema i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor