Štrajk iz mog ugla

prosvetni strajkJoš jedanput prosvetni radnici biće izigrani od strane svojih sindikata čiji rukovodioci niti jedan jedini cilj nemaju sem da kao nešto rade da bi za to primali uvećanu zaradu. Kao i obično sve je unapred dogovoreno.

Funkcionalna nepismenost stanovništva interes je autoritarnih režima. Naš obrazovni sistem urušava se planski i sistematski. Deo tog projekta je još jedan štrajk prosvetnih radnika u Srbiji. Još jedan štrajk u kome većina njegovih učesnika ne zna zbog čega štrajkuje. Ne zna koji su zahtevi njihovih sindikalnih organizacija. Drage kolege, ne podležite pritiscima onih koji pokušavaju da vam objasne da je urušavanje vašeg ugleda otpor vlastima. To je isključivo pomoć u uništavanju naše profesije i nacije. Postoji milion načina da se pruži otpor, izrazi neslaganje, zatraže vanredni izbori. Postoji milion načina da se to uradi van škole i van učionice. Na žalost, ne postoji istinska volja da se nešto promeni, zato se to čini na ovaj način koji će uslediti sutra. Ne potpisujte, drage kolege, nikakve izjave da sutra redovno držite nastavu. Pravo na rad je pravo svakog zaposlenog i to pravo se podrazumeva. Redovan rad nije vanredno stanje. Ne dajte se uplašiti od strane većine, koju je lako nagovoriti, obmanuti, prevariti. Ne podležite pritisku, koji nije baš prijatan. Imate pravo i dužnost da vaš čas traje 45 minuta i niko vam to pravo ne može oduzeti.

Dogovoriće se organizatori tog početka sutrašnjeg cirkusa lako kao i obično, nagodiće se, a ništa se promeniti neće kada je u pitanju naše obrazovanje. I dalje ćemo imati samo kredu i tablu, udžbenike kojima je odavno istekao rok, planove i programe koji proizvode funkcionalno nepismeno stanovništvo…

Obrazujte naciju, drage kolege, dajte sve od sebe, da bi nam budućnost bila svetlija, a ne onakava kakvom je danas vidimo.

Ovaj unos je objavljen pod Razmišljanja o prosveti. Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Štrajk iz mog ugla

  1. Povratni ping: Miris štrajka i ukus kafe | Bio-blog

  2. Povratni ping: Učiteljica: Štrajk iz mog ugla | Zelena učionica

Ostavite odgovor